Reteta zilei: Sangria cu cidru de mere

Printeaza

Sangria cu cidru de mere din: cidru de mere, zahar, cuisoare, scortisoara, ienibahar, mar, para, struguri, vin rosu, triplu sec, coniac, vanilie.

 

Ingrediente: 

  • 4 1/2 cani de cidru de mere
  • zahăr 2 linguri
  • 6 cuisoare
  • 4 batoane scorțișoară
  • 4 boabe ienibahar
  • 1 mar, fără sâmburi și felii subțiri
  • 1 para, fără sâmburi și felii subțiri
  • 350gr struguri
  • 1 sticlă de vin roșu
  • 1/2 ceasca triplu sec
  • 1/4 ceasca coniac
  • vanilie 1 1/2 linguriță

 

 

Mod de preparare:

Într-o cratiță mică, amestecati împreună cidru de mere și zahăr la foc mediu, până când zahărul se dizolvă.

Sangria_cu_cidru_de_mere
Se adaugă cuișoare, scorțișoară și ienibahar.

Se aduce amestecul la fierbere.

Lasati sa fiarba timp de 2 minute.

Opriti focul și lasati să se răcească la temperatura camerei.

Sangria_cu_cidru_de_mere_02

Se pun fructele intr-un ulcior.

Se toarnă cidrul, vin roșu, triplu sec, coniac și vanilie.

Se amesteca.

Sangria_cu_cidru_de_mere_03
Raciti sangria timp de cel puțin 3 ore.

Se amesteca din nou înainte de servire.

Serviti rece.

Sangria_cu_cidru_de_mere_04

Sangria cu cidru de mere

Sangria_cu_cidru_de_mere_04

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

Sangria cu mere si caise

Sangria cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune, lamaie, zahar brun, busuioc, gheata. Ingrediente: 400 ml vin roșu 1 măr 1 caisă 1 piersică 8 căpșune 1 lămâie 2 lingurițe zahăr brun frunze de busuioc cuburi de gheață   Mod de preparare: Mărul, caisa și piersica se curăță și se toacă […]

 

Sangria cu mere si capsune

Sangria cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune, lamaie, zahar brun, frunze de busuic, gheata. Ingrediente: 400 ml vin roșu 1 măr 1 caisă 1 piersică 8 căpșune 1 lămâie 2 lingurițe zahăr brun frunze de busuioc cuburi de gheață   Mod de preparare: Mărul, caisa și piersica se curăță și […]

 

Sangria cu capsune si scortisoara

Sangria cu capsune si scortisoara din: vin rosu, apa tonica, capsune, zahar, lamaie, portocale, bastonase de scortisoara, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 2 l vin roșu 1,5 l apă tonică 200 g căpșune 50g zahăr 1 lămâie 2 portocale 2 bastonașe de scorțișoară frunze de mentă gheață   Mod de preparare: Se alege un vas […]

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.