Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac
PrinteazaPiept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac din: pastarnac, ulei de masline, sare, piper, unt, rozmarin, cimbru, curcan.
Ingrediente:
- 3-4 bucati pastarnac, decojit
- ulei de masline
- sare
- piper negru grosier
- 3 linguri unt nesărat
- 1 linguriță frunze de rozmarin tocat
- 1 linguriță frunze de cimbru tocat
- 1 piept de curcan
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Se taie pastarnacul felii si se aseaza intr-o tava. Se stropesc cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
Într-un castron mic combinati untul si ierburile si amestecati bine.
Spalati si uscati carnea de curcan rulata. Ungeti cu amestecul de unt si asezonati cu sare și piper.
Asezati apoi peste pastarnac.
Dati la cuptor aproximativ 1 ora. Se lasă să se odihnească 8-10 minute.
Intre timp, mai rumeniti pastarnacul cateva minute, sa prinda o crusta aurie.
Se taie pieptul de curcan si se serveste pe pat de pastarnac.
Piept de curcan la cuptor pe pat de pastarnac
Pofta buna!
Ce bine arata pieptul de curcan