Despre pastarnac

Printeaza

Pastarnac

Despre pastarnacPăstârnacul a cunoscut o depreciere de-a lungul vremii, deşi în Europa a fost una dintre legumele de bază, înainte de introducerea cartofului în secolul XVI. Păstârnacul este înrudit cu pătrunjelul, morcovul şi felina. Ca formă şi dimensiune, el se aseamănă cu morcovul, însă este de culoare alb-crem şi, de regulă, mai ascuţit în vârf.

Păstârnacul este cultivat cu succes în regiuni cu un sezon de creştere scurt. Este una dintre puţinele legume ale căror arome se dezvoltă cel mai bine atunci când sunt prinse de îngheţ şi este leguma cel mai târziu recoltată din grădină.

Păstârnacul se râzuieşte, se curăţă de coajă şi se taie, de regulă, în bucăţi, care se fierb în apă sau la abur în jur de 15 minute. înainte de a se fierbe, se taie şi se aruncă miezul lemnos.

O garnitură minunată a unei fripturi o reprezintă piureul de păstârnac, amestecat cu unt si condimente. Unul sau doi păstârnaci fierţi cu cartofi şi căţei de usturoi pot forma, de asemenea, un piure senzaţional. Supele consistente, care se gătesc iarna, sunt mai gustoase dacă se adaugă bucăţi dulci de păstârnac. Păstârnacul este delicios si uns cu unt $i condimentat, apoi copt în tavă, împreună cu alte legume rădăcinoase.

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/despre-pastarnac html
  • https://www restaurantedelux ro/tag/pastarnac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.