Rata umpluta

Printeaza

Rata umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu, praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare.

Ingrediente:Rata_umpluta

  • 1 rata de 2 kg
  • 2 portocale
  • 2 mere
  • 200 g prune uscate
  • 2 felii de anans
  • 250 ml vin rosu
  • 1 fir de praz
  • ulei de masline
  • ierburi de Provence
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel, freacă 100 g de unt cu două linguriţe cu ierburi de Provence. Spală raţa şi crestează-i uşor pieptul. Unge-o cu untul aromat si las-o la rece 30 de minute Umple raţa cu merele tăiate în cubuleţe şi prunele uscate.

Prinde-o cu scobitori şi aşaz-o într-un vas termorezistent uns cu 50 g de unt. Lasă raţa la cuptor, la foc moderat, o oră. Din când în când, stropeşte-o cu sosul format în vas. Adaugă ananasul şi portocalele tăia¬te în cubuleţe şi stropeşte cu vin.

Lasă la cuptor minimum 30 de minute. Serveşte-o cu prazul tăiat în rondele şi tras în restul de unt.

Rata umpluta

Rata_umpluta

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rata umpluta cu portocale

1 comentariu

  1. Sa-mi dai si mie din rata asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.