Pungute de foitaj cu ciocolata

Printeaza

Pungute de foitaj cu ciocolata din: foitaj, frisca, ciocolata neagra, nuca, migdale, cocos, esenta de rom, zahar vanilat, ghimbir.

Ingrediente:Pungute de foitaj cu ciocolata

  • un pachet de foitaj
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g migdale
  • 50 g nucă de cocos
  • o lingură de esenţă de rom
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • pudră de ghimbir

 

Mod de preparare:

Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună cu ciocolata tăiată mărunt. Se lasă să se topească şi se introduce la rece pentru o oră.

Se adaugă zahărul vanilinat, pudra de ghimbir, esenţa de rom şi se mixează. Miezul de nucă şi migdalele se toacă mărunt, se opresc câteva pentru decor, iar restul se amestecă bine cu crema.

Foitajul se împarte în pătrate şi se aşază în forme de brioşe tapetate cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu. Se umplu cu crema de ciocolată, se presară nucile şi migdalele oprite, se aşază pe un platou şi se servesc imediat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.