Desert in foitaj
PrinteazaDesert in foitaj din: aluat foitaj, lapte, zahar, faina, oua, vanilie.
- un pachet aluat foitaj decongelat
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- 35 g făină
- 4 gălbenuşuri + un ou
- o păstaie vanilie
- sucul unei lămâi
- un praf sare
Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două. Se amestecă separat făina cu zahărul şi sarea. Când laptele a fiert, se trage de pe foc, se strecoară pentru a înlătura vanilia şi se toarnă apoi peste făină.
Se adaugă 4 gălbenuşuri şi un ou întreg şi 3 linguri cu suc de lămâie. Se amestecă energic.
Se repartizează aluatul tăiat în forme mici de copt, se pune amestecul cu lapte şi ouă şi se coace 10 minute.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si: