Reteta zilei: Desert cu sos de caramel

Printeaza

Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra.

Ingrediente pentru toast: Desert cu sos de caramel

  • 4 felii de pâine
  • 2 lingurițe unt

Ingrediente sos:

  • 50 g de zahăr brun
  • 2 linguri de apă
  • 20 g unt nesărat
  • 200 ml smantana
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati zahăr și apă.

Lăsați să se caramelizeze fără a amesteca.

Desert cu sos de caramel

Odată ce zahărul este complet caramelizat, adăugați unt și amestecati imediat pentru a reduce temperatura caramelului.

Desert cu sos de caramel
Acum adăugați smântâna și amestecati un minut.
Opriti focul și adăugați ciocolata.
Bateți până când ciocolata se topește și devine un amestec neted.

Lăsați să se răcească complet.
Pentru pregatirea toastului, prăjiti feliile de pâine cu unt pe ambele părți.
Când devin crocante aplicați sos peste si serviti.

Desert cu sos de caramel

Desert cu sos de caramel

Desert cu sos de caramel

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Desert cu sos de caramel
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.