Reteta zilei: Desert cu sos de caramel
PrinteazaDesert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra.
- 4 felii de pâine
- 2 lingurițe unt
Ingrediente sos:
- 50 g de zahăr brun
- 2 linguri de apă
- 20 g unt nesărat
- 200 ml smantana
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati zahăr și apă.
Lăsați să se caramelizeze fără a amesteca.
Odată ce zahărul este complet caramelizat, adăugați unt și amestecati imediat pentru a reduce temperatura caramelului.
Acum adăugați smântâna și amestecati un minut.
Opriti focul și adăugați ciocolata.
Bateți până când ciocolata se topește și devine un amestec neted.
Lăsați să se răcească complet.
Pentru pregatirea toastului, prăjiti feliile de pâine cu unt pe ambele părți.
Când devin crocante aplicați sos peste si serviti.
Desert cu sos de caramel
Pofta buna!





