Reteta zilei: Desert cu sos de caramel

Printeaza

Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra.

Ingrediente pentru toast: Desert cu sos de caramel

  • 4 felii de pâine
  • 2 lingurițe unt

Ingrediente sos:

  • 50 g de zahăr brun
  • 2 linguri de apă
  • 20 g unt nesărat
  • 200 ml smantana
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati zahăr și apă.

Lăsați să se caramelizeze fără a amesteca.

Desert cu sos de caramel

Odată ce zahărul este complet caramelizat, adăugați unt și amestecati imediat pentru a reduce temperatura caramelului.

Desert cu sos de caramel
Acum adăugați smântâna și amestecati un minut.

Opriti focul și adăugați ciocolata.

Bateți până când ciocolata se topește și devine un amestec neted.

Lăsați să se răcească complet.

Pentru pregatirea toastului, prăjiti feliile de pâine cu unt pe ambele părți.

Când devin crocante aplicați sos peste si serviti.

Desert cu sos de caramel

Desert cu sos de caramel

Desert cu sos de caramel

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Desert cu frisca si sos de caramel

Desert cu frisca si sos de caramel din: mar, frisca, inghetata de vanilie, sos de caramel. Ingrediente: 1 mar 500 g frisca 200 g inghetata de vanilie sos de caramel         Mod de preparare: Decojim mărul şi îl tăiem rondele. Punem rondelele într-o tavă şi le coacem 10 minute în cuptor, la […]

 

Desert cu mere si sos de lamaie

Desert cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala, ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere pudra de scortisoara 30 g nuca […]

 

Desert cu sos

Desert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri smantana pentru umplutura: 6 mere mari, zemoase 50 g zahar 2 linguri unt 2 mere mari, fainoase 60 ml apa   Mod de preparare: Omogenizezi foarte bine in­gredientele pentru aluat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.