Otet de vin

Printeaza

Otet de vin. Toamna la storsul strugurilor umplem un vas cu tortile neţintu­ite (coceni de struguri nepresaţi) şi-l înfundăm bine, îl ţinem la căldură până miroasă a oţet, (începe-a se descompune).

Atunci le punem în sticlă mare (sunt sticle anume pentru oţet de şi turnăm pe ele vin bătrân, curat şi bun.

Nu o umplem deodată cu vin, căci s-ar strica tortilele, ci o umplem pe rând, la 2-3 zile turnăm câte-o părticică de vin, până e destul.

Sticla nu o umplem plină, cu tortile până la jumătate, apoi şi de vin să rămâie goală sticla pe a cincea parte. Sticla trebuie legată la gură cu o pânză rărişoară să străbată aerul în ea, ţinută în casă caldă două săptămâni.

Apoi stoarcem oţetul curat în altă sticlă, înfundat bine îl ţinem la răceală şi-l putem folosi la fiert. Pe tortile iar turnăm câte puţin vin bătrân.

Un strat de oţet bun, e destul pe mai mulţi ani, mereu îl umplem cu vin, după 2-3 săptămâni stoarcem de pe el oţetul.

Otet de vin

Otet de vin


Poate te intereseaza si:

Otet de usturoi

Otet de usturoi

Otet de usturoi din: usturoi, otet. Ingrediente: 30 g usturoi 1 l otet     Mod de preparare: Maceraţi 30 g de usturoi pisat într-un litru (4 căni) de oţet timp de 15 zile. Se foloseşte sub formă de comprese.

1-2 găleţi de 10 l cu mere coricove zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: După ce speli merele, le pui pe un tocător de lemn şi le spargi cu un ciocan tot de lemn. Nu trebuie să foloseşti cuţitul, deoarece oxidează. Pui merele sparte într-un butoi de 30 l de plastic sau mai bine de lemn. Le stropeşti cu zeama de la 1 lămâie, apoi torni apă peste ele, cât să le acopere (2-3 găleţi de 10 I) şi le laşi la macerat. Amesteci în butoi zilnic sau la două zile. După 3 săptămâni, tragi oţetul din butoi în găleţi, le mai laşi câteva ore în găleţi să se aşeze drojdia la fund, apoi torni oţetul în sticle, strecurat înainte. Pui sticlele în cămară şi foloseşti oţetul pentru salate sau chiar la ciorbe.

Otet de mere

Otet de mere din: mere coricove, zeama de lamaie. Ingrediente: 1-2 găleţi de 10 l cu mere coricove zeama de la 1 lămâie       Mod de preparare: După ce speli merele, le pui pe un tocător de lemn şi le spargi cu un ciocan tot de lemn. Nu trebuie să foloseşti cuţitul, deoarece […]

Oţet de mere cu miere

  Din coaja de mere şi cotoare faci oţet de mere cu miere de albine astfel: pui resturile într-un borcan mai mare şi adaugi 20-30 g drojdie de bere proaspătă, 1 lămâie, 1 pahar de miere şi apă până umpli vasul. Laşi să fermenteze 2-3 săptămâni, amestecând mereu, apoi îl tragi în alt borcan, mai […]

 

 

Incoming search terms:

  • otet din vin
  • cum se face otetul din vin
  • reteta otet din vin
  • oțet reteta

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.