Otet de mere
PrinteazaOtet de mere din: mere coricove, zeama de lamaie.
- 1-2 găleţi de 10 l cu mere coricove
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
După ce speli merele, le pui pe un tocător de lemn şi le spargi cu un ciocan tot de lemn. Nu trebuie să foloseşti cuţitul, deoarece oxidează.
Pui merele sparte într-un butoi de 30 l de plastic sau mai bine de lemn. Le stropeşti cu zeama de la 1 lămâie, apoi torni apă peste ele, cât să le acopere (2-3 găleţi de 10 I) şi le laşi la macerat.
Amesteci în butoi zilnic sau la două zile. După 3 săptămâni, tragi oţetul din butoi în găleţi, le mai laşi câteva ore în găleţi să se aşeze drojdia la fund, apoi torni oţetul în sticle, strecurat înainte.
Pui sticlele în cămară şi foloseşti oţetul pentru salate sau chiar la ciorbe.