Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

Printeaza

O reteta de gofre cu cereala si sos de mere si zmeura din: seminte de in, faina integrala, faina de hrisca, faina alba, zahar brun, praf de copt, ou, lapte batut, albusuri, suc de mere, mere, esenta de vanilie si zmeura. Uleiul din seminţe de in este o sursă importantă de acizi graşi Omega-3, care contri­buie la reducerea riscului în cazul bolilor cardiovasculare şi al accidentelor cerebrale. Pentru ca uleiul de in şi fibrele să poată fi asimilate de organism, seminţele trebuie să fie măcinate.

Ingrediente:Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

  • 4 linguri seminte de in
  • 4 linguri faina integrala
  • 4 linguri faina de hrisca
  • 4 linguri faina alba simpla
  • 2 lingurite zahar brun fin
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 ou mijlociu cu albusul separat de galbenus
  • 225 ml lapte batut
  • 2 albusuri

pentru sos:

  • 175 suc de mere
  • 2 mere taiate in bucati de 1 cm
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 125 g zmeura proaspata

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, se pune sucul de mere la fiert într-o tigaie şi se fierbe 1 minut la foc iute. Se adaugă merele şi se continuă fierberea la foc mic 4 minute sau până când s-au înmuiat puţin. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se înglobează esenţa de vanilie şi zmeura.

Se pun seminţele de in într-o râşniţă şi se macină mare. Se răstoarnă într-un castron mare şi se adaugă făina integrală, făina de hrişcă, făina simplă, zahărul brun, praful de copt şi sarea. Se amestecă foarte bine.

Intr-un castronel se amestecă gălbenuşul cu lapte bătut. Se bat cele 3 albuşuri într-un castron mare, până când spuma se întăreşte. Se face o gaură în mijlocul ingredientelor uscate şi se adaugă gălbenuşul amestecat cu laptele bătut. Se încorporează uşor şi albuşurile.

Se încălzeşte aparatul de făcut gofre şi se unge cu puţin ulei de măsline. Se ia compoziţie cu lingura şi se pune uniform în aparat. Se închide capacul şi se lasă aproximativ 2 minute sau până când s-au rumenit şi au devenit crocante. Gofrele se servesc calde, împreună cu sosul de mere şi zmeură.

Gofrele se prepară în avans, parţial sau total. Se amestecă ingredientele uscate şi se ţin în congelator într-o pungă de plastic. Când se prepară, se adaugă ouăle şi laptele bătut, conform reţetei. Sau se pot coace gofrele, se lasă la răcit, se înfăşoară în folie şi se ţin la frigider sau în congelator. Pentru a le servi, se încălzesc într-un prăjitor de pâine sau sub grill. Se poate prepara şi sosul în avans. Se poate înlocui zmeura cu afine proaspete.

Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.