Fire de praz la cuptor, cu cimbru

Printeaza

Fire de praz la cuptor cu cimbru din: praz, ulei de masline, otet de vin rosu, frunze de cimbru su usturoi.

 

Ingrediente:

  • 20 de fire tinere de praz
  • ulei de masline
  • otet de vin rosu
  • o lingurita de frunze proaspete de cimbru, tocate
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii

 

 

Mod de preparare:

încingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Mie îmi place să servesc 4-5 fire de praz de persoană, în funcţie de mărimea lor.

Tăiaţi puţin din ambele capete ale firelor şi înlăturaţi un strat sau două de frunze.

Cufundaţi firele de praz într-o oală cu apă clocotită şi sărată pentru 2-3 minute, ca să se înmoaie.

Scurgeţi-le bine (dacă au prea multă apă, nu se vor rumeni cum trebuie) şi amestecaţi-le cu nişte ulei de măsline, puţin oţet de vin roşu, frunzele de cimbru tocate şi usturoiul.

Aşezaţi firele de praz într-o tavă pentru cuptor sau un vas de pământ, într-un singur strat, şi introduceţi-le în cuptorul încins pentru 10 minute, până când devin aurii şi încep să se caramelizeze.

 

Fire de praz la cuptor cu cimbru

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tocăniță de praz cu piept de pui

Tocăniță de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, usturoi, ceapa, ardei, rosie, ulei de masline, supa de pui, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 2 fire de praz mari, curățate și tăiate în rondele subțiri 2 bucati de piept de pui mari, tăiate în cuburi 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.