Fasole frecata

Printeaza

Fasole frecata din: fasole boabe, ceapa, pastarnac, morcov, boia, piper, bulion.

Ingrediente:Fasole frecata

  • 500 g fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1/2 păstârnac
  • 1 morcov
  • 50 g boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Speli fasolea în mai multe ape şi o pui la înmuiat, de seara până a doua zi. Apoi mai speli înţă o dată fasolea şi o pui la fiert în apă rece.

Separat, pui o altă oală cu apă la fiert şi, când fasolea dă în clocot, arunci prima apă şi o treci în celălalt vas (când apa e fierbinte).

După ce a fiert cam o oră, adaugi zarzavatul (morcovul, păstârnacul şi 2 cepe), curăţat şi tăiat în câte 2-3 felii. Când bobul este aproape fiert, pui sare.

Când toate legumele au fiert, le strecori de zeamă şi le treci prin maşina de tocat. Freci fasolea cu puţin ulei şi piper, până devine o cremă.

Căleşti 1 ceapă în puţin ulei, adaugi o lingură de bulion şi presari boia dulce.

Serveşti fasolea bătută cu ceapă călită, pusă deasupra.

 

Fasole frecata

Fasole frecata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.