Dulceata de bostan

Printeaza

Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara.

 

Ingrediente:

  • 1 ½ kilograme dovleac
  • 100 ml apa
  • 1 1/ 5 kilograme zahar
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri lichior de caise
  • ½ lingurite scortisoara

 

Mod de preparare:

Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea sa se fiarba cat mai bine.

Pune cuburile de bostan la fiert, amestecand mereu, pana cand acestea se inmoaie.

Cu o spatula, inlatura spuma formata la suprafata apei. Lasa pe foc pana cand 1/3 din cantitatea de dulceata se va evapora.

Adauga apoi sucul de lamaie, scortisoara si lichiorul de caise. Amesteca timp de 3 minute.

Toarna apoi continutul in borcane de sticla curate, sigileaza-le si pune-le apoi in apa fiarta timp de 10 minute. Se serveste rece.

 

Dulceata de bostan

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Bostanei umpluti cu urda

Bostanei umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei 250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • yhs-004
  • dulceata de bostan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.