Corn cu fructe exotice

Printeaza

Corn cu fructe exotice din: faina, lapte, zahar tos, sare, unt, drojdie, alune, oua, scortisoara, ananas, dulceata de carambole.

Ingrediente:Corn cu fructe exotice

  • 375 g făină
  • 280 ml lapte dulce
  • 80 g zahăr tos
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 40 g unt
  • 15 g drojdie
  • 50 g alune
  • două ouă
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • o conservă de ananas
  • dulceaţă de carambole

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine cu pu­ţin lapte călduţ, o I ngură de făi­nă şi se lasă la dospit la loc cald. Intr-o oală se încălzesc untul, zahărul tos, sarea şi laptele rămas. Făina se cerne într-un vas mai mare şi în mijloc: se toarnă drojdia dospită.

Se adaugă amestecul călduţ din oală, un ou şi se frământă până rezultă un aluat Dmogen. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să stea la loc cald până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie subţire, se presară pudra de scorţişoară şi se rulează până se obţine un fitil.

Se taie felii potrivit de groase şi se întind cu sucitorul sub formă de triunghi. La bază se aşază ananas scurs de suc şi tocat mărunt, se presară alunele şi se ruleaza sub formă de corn. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se lasă să crească zece minute, se ung cu ou şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit.

Se servesc fierbinţi sau reci, cu dulceaţă de carambole.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.