Fructul dragonului
PrinteazaFructul dragonului
Acest fruct cu aspect preistoric, de un roz aprins, provine din Mexic, din America Centrală şi de Sud.
Are dimensiunea unui grapefruit, este acoperit de ţepi moi şi creşte pe cactuşi, în regiuni cu climă tropicală şi secetoasă. Se mai numeşte şi pitaya sau para-căpşună.
Deşi fructul poate avea un aspect intimidant, pulpa de culoare roz aprins sau albă, presărată cu mici seminţe negre comestibile, seamănă la gust cu pepenele. Dacă vreţi să îmbunătăţiţi gustul fructului, răciţi-l, scoateţi pulpa cu lingura şi stropiţi-o cu suc de lămâie sau lime.
Este gustos servit cu îngheţată sau sub forma unei băuturi revigorante. Pentru a verifica dacă este bine copt, se apasă coaja cu degetul. Dacă cedează, fructul este copt.
Deşi originar din America, acest fruct minunat este cultivat în prezent în sudul Chinei şi în Israel. Planta pe care creşte este şi ea impresionantă. Ea înfloreşte doar noaptea şi are inflorescenţe mari, albe, numite floarea lunii sau regina nopţii.
Un gard viu renumit, plantat în Honolulu în anul 1836, are astăzi lungimea de aproximativ trei terenuri de fotbal şi înfloreşte din iulie până în octombrie, constituind o atracţie pentru turiştii care vin noaptea să se delecteze cu această privelişte spectaculoasă.