Chiftelute de pui cu sos de iaurt

Printeaza

O reteta simpla de chiftelute de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, iaurt, ceapa, usturoi, oua, lamaie, ulei, ceapa verde, sare si piper.

Ingrediente:Chiftelute de pui cu sos de iaurt

  • 400 gr piept de pui
  • 150 gr iaurt
  • 100 gr de ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 lămâie
  • 100 ml ulei
  • 1/2 legătură de ceapă verde
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Frunzele de ceapă ver­de se taie în rondele fine, iar două treimi se amestecă cu iaurtul, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.

 

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se ameste­că cu pieptul de pui trecut prin maşina de tocat.

 

Se adaugă ouăle, coa­jă rasă de lămâie, se condi­mentează cu sare şi piper, se amestecă până devine o pastă, apoi se porţionează în bucăţi de 30-40 gr.

 

Compoziţiei porţiona- te i se dă formă rotundă, a- poi chifteluţele rezultate se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei până se rumenesc şi se servesc stropite cu so­sul de iaurt şi ceapa verde tocată pe deasupra.

 

Pentru a se modela uşor, mâinile trebuie unse cu ulei. In cazul în care compoziţia de carne este moale, se poate adăuga puţin pesmet.

Chiftelute de pui cu sos de iaurt

Chiftelute_de_pui_cu_sos_de_iaurt

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.