Cartofi cu branza si usturoi la cuptor

Printeaza

Cartofi cu branza si usturoi la cuptor din: cartofi, telemea, ceapa verde, usturoi, smantana, lapte, sare, piper, unt, pesmet, cascaval, boia de ardei.

Cartofi_cu_branza_si_usturoi_la_cuptor

Ingrediente:

  • 700-800 g cartofi
  • 200 g telemea
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă smântână
  • 150 ml lapte
  • sare, piper
  • 25 g unt pentru uns tava
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 1 linguriţă boia de ardei

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai ron­dele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul le cureţi, le speli şi le toci mărunt. Razi brânza şi o ames­teci cu smântână. Adaugi laptele şi condimentezi cu sare şi piper.

Ungi un vas termorezistent cu unt şi îl tapetezi cu pesmet. Pui straturi succesive de car­tofi, o parte din ceapă şi usturo­iul fin tocate şi câte o porţie din compoziţia de lapte cu brânză şi smântână.

Coci preparatul în cupfbrul încins, la foc potrivit, timp de 20 de minute.

Scoţi apoi tava din cuptor şi pre­sari caşcavalul şi boiaua de ardei. Pui din nou la cuptor şi mai coci, la foc potrivit, timp de 30 de mi­nute.

Cartofi cu branza si usturoi la cuptor

Cartofi_cu_branza_si_usturoi_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.