Tochitura moldoveneasca (varianta)

Printeaza

Tochitura moldoveneasca din: carne de porc, slanina, muschi, ficat, rinichi, ceafa de porc, usturoi, cimbru, sare, piper, vin alb.

Ingrediente:Tochitura moldoveneasca

  • 1/2 kg carne proaspătă de porc: bucăţi mici luate de pe slănină
  • capete de muşchi
  • carne de pe burtă
  • 200 g ficat
  • 1 rinichi
  • 200 g carne de la ceafă
  • 1 bucată de slănină de 150 g
  • usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper măcinat (facultativ)
  • 1 ceaşcă de vin alb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi rinichiul de pieliţă, crestaţi-l din loc în loc, spălaţi-l şi lăsaţi-l într-un castron cu apă rece cu 2 linguri cu oţet pentru 20 min. Puneţi să fiarbă într-un ceaun slănina tocată până se topeşte uşor.

Adăugaţi carnea tăiată cuburi cu latura de 2-3 cm, după ce aţi şters-o cu un prosop curat.

Dacă folosiţi came tăiată de 2-3 zile, spălaţi-o, şteigeţi-o cu şerveţele, apoi tăiaţi-o bucăţi. Lăsaţi carnea să se prăjească în ceaun până se poate consuma (1/4 oră).

Adăugaţi ficatul şi rinichiul tăiate cuburi. Acoperiţi ceaunul, săraţi după 5 min, adăugaţi vinul şi fierbeţi totul acoperit 10-15 min, apoi condimentaţi cu usturoi tocat, cimbru, sare şi piper măcinat. Amestecaţi carnea şi condimentele, stingeţi focul.

Serviţi tochitură fierbinte, cu mămăligă caldă şi vin roşu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.