Bors de urzici cu ou din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, bors, ulei, sare, piper, leustean, oua. Ingrediente: 100 g urzici (2 grămăjoare) 2 cartofi potriviţi 2 fire de ceapă 1 fir de usturoi 1 cană de borş ulei sare piper leuştean ouă fierte (pentru ornat) Mod de preparare: Taie cartofii în cubuleţe şi fierbe-i […]
Bors de rata cu taitei de casa
Bors de rata cu taitei de casa din: tacam de rata, ceapa, morcov, ardei, ardei iute, telina, pasta de ardei, pasta de rosii, bors, leustean, sare, oua, faina. Ingrediente: 1 tacâm de raţă 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 felie de rădăcină de ţelină 1 ceaşcă pastă de ardei 1 […]
Ciorba dobrogeana cu bors
Ciorba dobrogeana cu bors din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, apa, ulei, orez, bors pudra, leustean, sare, rosii in bulion, concentrat de pasare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1/2 ţelină 4 l apă 2-3 linguri ulei 50 g orez 1,5 linguriţă […]
Reteta ciorba de fasole in paine
Reteta ciorba de fasole in paine din: paine, ciolan, fasole, bors, ceapa, morcov, telina, ardei, ardei, pasta de tomate, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 pâini rotunde medii, bine coapte 500 o ciolan afumat 250 g fasole albă 500 ml bors 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină 1 ardei 1 păstârnac 3-4 ling
Ciorba de perisoare din carne de curcan
Ciorba de perisoare din carne de curcan din: piept de curcan, orez, sare, piper, ou, morcovi, patrunjel, ceapa, bors, dafin, smantana, leustean. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri de orez sare piper negru măcinat 1 ou 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel osul de la pieptul de curcan 1 ceapă 500 ml borş […]
Bors de perisoare din peste
Bors de perisoare din peste din: merluciu, cod, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei gras, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, piper, sare. Ingrediente: 500 g merluciu sau cod 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 4-5 fire de ceapă verde 1 ardei gras frunze de leuştean şi mărar 1 ou […]
Reteta de bors de fasole
Reteta de bors de fasole din: fasole, ceapa, morcov, telina, urzici, bors, rosii, ulei, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină ţelină 4 grămăjoare urzici 500 ml borş 2 litri supă de legume 5 roşii în bulion cu tot cu suc o linguriţă ulei sare Mod de […]
Reteta ciorba de pasare cu usturoi
Reteta ciorba de pasare cu usturoi din: carne de pasare, ceapa, morcov, patrunjel, orez, faina, smantana, verdeata, usturoi, oua, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 legătură de verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână de […]
Ciorba gustoasa de varza acra
Ciorba gustoasa de varza acra din: varza acra, ceapa, patrunjel, pastarnac, morcov, telina, bulion, cartofi, ulei, smantana, ardei. Ingrediente: 1/4 căpăţână varză acră o ceapă o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac un morcov o bucată ţelină o lingură bulion 3 cartofi 2 linguri ulei un gălbenuş 100 g smântână 4-6 ardei iuţi Mod de […]
Reteta ciorba de peste cu verdeata
Reteta ciorba de peste cu verdeata din: peste, ardei, morcov, telina, rosii, verdeata, sare. Ingrediente: un kg peşte un ardei gras un morcov o felie rădăcină ţelină 5 roşii din conservă verdeaţă, după gust ardei iute sare Mod de preparare: Se pune peştele la fiert cu apă şi se lasă 30 de minute. Se scoate peştele […]
Ciorba de peste imi place mult