Bors de rata cu taitei de casa

Printeaza

Bors de rata cu taitei de casa din: tacam de rata, ceapa, morcov, ardei, ardei iute, telina, pasta de ardei, pasta de rosii, bors, leustean, sare, oua, faina.

Ingrediente:Bors de rata cu taitei de casa

  • 1 tacâm de raţă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 felie de rădăcină de ţelină
  • 1 ceaşcă pastă de ardei
  •  1 ceaşcă pastă de roşii
  • 1 I borş
  • leuştean
  • sare
  • 2 ouă
  • făină pentru tăiţei

 

Mod de preparare:

Tacâmul de raţă, spălat şi porţionat, îl pui într-un vas cu apă pe foc, iar după ce a fiert 10-15 minute, îl răstorni, speli carnea şi oala, după care pui din nou la fiert în apă caldă.

Când începe să fiarbă, adaugi legumele tăiate cubuleţe şi pasta de ardei, iar după ce carnea şi legumele sunt fierte, adaugi pasta de roşii, borşul fiert separat şi leuşteanul. Potriveşti de gust şi, când începe să fiarbă, adaugi tăiţeii pregătiţi dintr-un ou şi făină cât cuprinde.

După ce aceştia s-au ridicat la suprafaţă, semn că sunt fierţi, opreştti focul şi opţional dregi borşul cu un ou bătut.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O nebunie e ciorba de rata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.