Bors de urzici cu ou

Printeaza

Bors de urzici cu ou din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, bors, ulei, sare, piper, leustean, oua.

Ingrediente:Bors_de_urzici_cu_ou

  • 100 g urzici (2 grămăjoare)
  • 2 cartofi potriviţi
  • 2 fire de ceapă
  • 1 fir de usturoi
  • 1 cană de borş
  • ulei
  • sare
  • piper
  • leuştean
  • ouă fierte (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Taie cartofii în cubuleţe şi fierbe-i în apă cu sare. Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Spală urzicile în câteva ape (până când apa rămâne curată), scurge-le, apoi toacă-le, dar nu prea mărunt.

Intr-o oală, căleşte ceapa şi usturoiul în puţin ulei. Adaugă cartofii cu tot cu apa în care au fiert şi lasă pe foc 2-3 minute.

Separat, fierbe borşul şi toarnă-l în oala cu legume. La final, adaugă urzicile şi stinge focul după 1-2 minute. Presară leuştean. Serveşte cu felii de ou fiert şi smântână.

Bors de urzici cu ou

Bors_de_urzici_cu_ou

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.