Zacuscă de Ghebe – Rețetă gustoasa

Printeaza

 Zacuscă de Ghebe – Rețetă gustoasa din: ghebe, ceapa, ardei rosii, rosii, usturoi, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de ghebe proaspete
  • 2 cepe mari, tocate
  • 2 ardei roșii, tocați
  • 4 roșii mari, decojite și tocate
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • Sare și piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Spală și curețe ghebele, îndepărtând coaja și tulpinile. Taie-le în bucăți mici.

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de floarea-soarelui și călește ceapa și ardeii până devin moi.

Adaugă ghebele și lasă-le să se călească până își reduc volumul și se înmoaie.

Puneroșiile și pasta de tomate, amestecă bine, și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când.

Adaugă usturoiul, sare și piper după gust și mai lasă amestecul să fiarbă timp de încă 10-15 minute, până când consistența devine grosă și omogenă.

Pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic. Poți păstra borcanele într-un loc răcoros și întunecat.

Zacuscă de Ghebe – Rețetă gustoasa

Informații nutriționale (per 100g):

  • Calorii: aproximativ 75 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 5g
  • Proteine: aproximativ 2g
  • Grăsimi: aproximativ 6g

 

Zacusca de ghebe este o variantă tradițională a celebrei zacuscă, preparată din ghebe proaspete, ceapă, ardei, roșii și condimente. Această delicatesă românească se păstrează bine și poate fi savurată pe tot parcursul anului.

Zacusca de ghebe este un aperitiv delicios și versatil, potrivit pentru pâine proaspătă sau ca garnitură la diverse feluri de mâncare.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Zacusca de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 kg ghebe 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari) 3-4 linguri ulei 2 cepe sare zahăr (opţional)   Mod de preparare: Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se procedează ca la zacusca […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.