Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Printeaza

Zacusca de ghebe din: rosii, ghebe, ardei, ulei, ceapa, sare, zahar.

Ingrediente:Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

  • 1 kg roşii
  • 1/2 kg ghebe
  • 6-7 ardei (gras, capia, gogoşari)
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • sare
  • zahăr (opţional)

 

Mod de preparare:

Ghebele se curăţă, se spală bine şi se fierb în apă cu sare. In rest, se procedează ca la zacusca de vinete.

In locul ghebelor se pot folosi şi alte ciuperci, ca de exemplu: bureţi de nuc, bureţi de prun şi chiar ciuperci albe (ciuperci de bălegar).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.