Vin fiert cu portocala si mar

Vin fiert cu portocala si mar din: vin roşu, zahar, portocala, mar, amestec mirodenii vin fiert, scortisoara. Ingrediente: 1 l vin roşu 3 linguri zahăr 1 portocală 1 măr 1 plic amestec mirodenii vin fiert 3 batoane scorţişoară Mod de preparare: Cureţi portocala şi mărul de la care îndepărtezi cotorul şi căsuţa de seminţe. Tai fructele cubuleţe. […]

Sos de vin

Vin fiert cu aroma de scortisoara

Vin fiert cu aroma de scortisoara din: vin rosu, zahar, cuisoare, scortisoara, coaja de lamaie. Vin fiert cu gutui Cum se prepara Vin fiert rosu si alb (VIDEO) Vin fiert aromat   Ingrediente: 1 l vin roşu 250 g zahăr 4 cuişoare 1 bucăţică scorţişoară 1 spirală din coajă de lămâie     Mod de […]

Vinurile in lume

Vin cu scorţişoară

Vin cu scorţişoară din: scortisoara, vanilie, vin rosu. Ingrediente: 40 g scorţişoară (baton, nu praf) 20 g vanilie 1 l vin roşu     Mod de preparare: Toate ingredientele se lasă împreună la macerat timp de o săptămână. Se strecoară şi se trage la sticlă. Se serveşte în cupe largi sau în căni din lut. […]

Vinurile in lume

Folosirea vinului la pregătirea unor preparate culinare

Folosirea vinului la pregătirea unor preparate culinare Vinul folosit în bucătărie dă savoare alimentelor şi le face mai uşor digerabile. Nu trebuie să ne îngrijoreze alcoolul pe care-l conţine vinul; nu rămâne aproape deloc după o fierbere îndelungată. Se alege un vin de bună calitate. Fierberea nu îmbunătăţeşte gustul unui vin acrit sau cu „floare“. […]

Smochine in vin rosu

Vin de smochine si lamaie

Vin de smochine si lamaie din: smochine bine coapte, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg smochine bine coapte (moi) 2 kg zahăr 6 l apă 3 lămâi   Mod de preparare: Se spală smochinele şi se dau prin mşşina de tocat; se aşază într-un borcan de 10 l. Se fierb 3 l apă împreună cu zahărul şi […]

Vinuri: Soiuri de struguri albi

Curs rapid de alegere a vinului

Curs rapid de alegere a vinului: Vinul reprezinta mult mai mult decat o simpla bautura, oferind o experienta aparte pentru fiecare dintre noi. Oricat de subiectiva poate fi aceasta experienta, sunt cateva elemente simple de care trebuie sa tinem cont la alegerea vinului, pentru a fi siguri ca am facut optiunea corecta. Un grafic explicativ, […]

O saptamana pana la deschiderea Targului International de Vinuri Goodwine

O saptamana pana la deschiderea Targului International de Vinuri Goodwine. Cu aproape  o saptamana  inainte de  editia a douasprezecea a  Targului International de Vinuri Goodwine, care va avea loc in perioada 5-7 decembrie, Pavilion C1, Romexpo, spatiile expozitionale sunt ocupate in proportie de 100%.  Printre expozanti se numara: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea(Partener),   […]

retete

Vin de telina cu scortisoara

Vin de telina cu scortisoara din: frunze de telina, vin, seminte de telina, scortisoara, miere.   Ingrediente: 2 mâini de frunze proaspete de ţelină 1 l vin 1 linguriţă seminţe de ţelină 1 linguriţă scorţişoară 300 g miere           Mod de preparare: Mărunţeşti frunzele de ţelină, apoi le pui într-un litru […]

Vin (cidru) de mure

Vin de mure din: mure, apa, zahar, miere. Ingrediente: 1 kg mure 10 l apa 3 kg zahar 500 g miere   Mod de preparare: Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de frunzuliţe, se spală punându-le într-o strecurătoare şi introducându-le de câteva ori în apă. Murele spălate se strivesc şi se pun într-un borcan. Se […]

Istoria berii

Despre vin si bere

Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare. Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le stii despre aceste doua bauturi, potrivit Listverse: De ce e vinul sanatos? In cadrul unui studiu care s-a desfasurat pe durata a 10 […]

Totul despre vin

Totul despre vin: Daca dintre toate bauturile alcoolice vinul este preferatul tau, inseamna ca ai putea deveni in timp un mic expert intr-ale tipurilor, aromelor si denumirilor specifice de vin. Informatiile nu sunt deloc atat de complicate pe cat ti-ai fi imaginat. Compania londoneza Datadial a realizat un mic ghid pentru clientul lor, WineInvestment, prezentat […]

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare, scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3 cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala       Mod de preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul […]

Consumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului

Consumat cu moderație, vinul roșu are doar beneficii asupra organismului. În cele ce urmează, află de ce este bine să bem din când în când câte un pahar de vin roșu. Scade riscul mortalității Cercetătorii europeni afirmă că un aport zilnic moderat, de vin roșu (22-32 g de alcool) are un efect protector împotriva tuturor […]

Vinuri medicinale

Vinurile medicinale sunt un medicament si, ca orice medicament, au o prescriptie stricta si nu trebuie confundate cu vinurile de masa. Desi mai putin mediatizate, vinurile medicinale au efecte benefice atat asupra sanatatii, cat si a starii noastre de spirit. Ca sa fii sigur ca folosesti un produs suta la suta natural si sa te […]

Vinul este cel mai bun digestiv

Actiunea asupra stomacului Vinul are un efect protector împotriva riscului de ulcer gastroduodenal, îndeosebi prin inhibarea mecanismului de formare a histaminei. Studiul lui Peterson din anul 1986 a aratat ca vinul stimuleaza secretia gastrica a stomacului, conferindu-i astfel o reala putere de a creste apetitul. Conform autorului, la originea acestei proprietati se afla aminele din […]

Actiunea antiinfectioasa, unul dintre beneficiile consumului moderat de vin

Profesorul Masquelier a demonstrat actiunea antiinfectioasa a vinului ca urmare a cercetarilor efectuate. Actiunea bactericida Daca se introduc zece milioane de colibacili într-o jumatate de litru de vin rosu, peste o jumatate de ora nu se mai gaseste în acest amestec nici un germene viu. Diverse experiente au aratat ca acest rezultat nu se datoreaza, […]

Vinul intarzie imbatranirea

Radicalii liberi sunt rezultatul unui fenomen de oxidare ce perturba structura ADN a cromozomilor, precum si structura celulelor, împiedicând astfel reproducerea lor. Ca urmare, celulele nu mai sunt la fel de performante precum cele din care s-au nascut. Pentru a întelege cum aceste reproduceri succesive pot antrena o alterare progresiva a celulelor, este de ajuns […]

Actiunea anticanceroasa a consumului moderat de vin

In doze rezonabile, poate avea efecte protectoare, prevenind riscul de cancer. Radicalii liberi sunt larg implicati în cancerogeneza si ei pot fi inhibati de polifenoli. Fibrele ar avea si ele o actiune anticanceroasa, dovedita cel putin pentru cancerele de colon si de rect. De asemenea, a fost demonstrat recent efectul preventiv al aspirinei în cancerele […]

Vinul este cel mai bun remediu antistres

In anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea depresiei a dus la o curba în U, cu alte cuvinte ca bautorii de apa (sau cei ce beau foarte putin) si bautorii excesivi sunt mai sensibili la stres. Numai bautorii moderati […]

Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral

Accidentele vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va suferi temporar (sau definitiv) si nu va mai functiona. Acest tip de afectiune poate genera paralizii, hemiplegii sau tulburari de vorbire. Mecanismul leziunilor este destul […]

Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular

In vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la dispozitie hrana din abundenta, locuitorii sunt victime ale asa-numitelor „boli ale civilizatiei”. Cu fiecare zi care trece, suntem mai constienti ca aceste grave probleme de sanatate sunt imputabile obiceiurilor alimentare […]

Consumul de vin in timpul dietelor de slabit

Barbatii care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti — au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un surplus ponderal) imediat ce încep sa bea numai apa. Si totusi, multi reprezentanti ai lumii masculine pretind ca au obtinut rezultate impresionante în faza I a metodei Montignac, […]

Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin

TULBURARI NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în cantitate mai mare sau mai mica: histamina, tiramina, dar mai ales sulfiti si uneori metanol. Riscuri de tulburari ORL Un consum de vin excesiv si […]

Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?

EFECTE INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet). De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de rau cu senzatie de ameteala. Anumite medicamente au aceasta proprietate, si în special sulfamidele hipoglicemiante utilizate în diabetul „gras” al adultului, unele antifungice prescrise pentru […]

Efectele consumului excesiv de vin asupra metabolismului

Glicemia Un consum excesiv de vin (si a fontiori de whisky, gin, vodca sau rom) pe stomacul gol si neurmat de o masa risca sa provoace o hipoglicemie: alcoolul blocând neoglucogeneza, creeaza un deficit al aportului de glucoza în sânge si glicemia are tendinta sa scada. Daca aceasta scadere a glicemiei este progresiva, se remarca […]

Efectul cancerigen al vinului

Bautorul zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza asadar de o protectie împotriva cancerului. Dar fenomenul se inverseaza când cantitatea de alcool creste: actiunea polifenolilor devine insuficienta pentru a frâna formarea de radicali liberi indusa […]

Vinul ca medicament in evul mediu

Dupa prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate vindeca un bolnav, cu conditia ca acesta sa aiba credinta. In acea epoca, doar calugarii, care sunt si viticultori (fie si numai pentru a produce vinul pentru liturghie), continua sa trateze bolnavii cu vin, în […]

Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor

ÎN RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun cu greu. Farmacopeea epocii continua sa fie dominata de plante, dar dezvoltarea cunostintelor, deschiderea spre lume ce caracterizeaza aceasta epoca si amplul recurs la Antichitate […]

Vinul este un medicament inca din Antichitate

Istoria medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în secolul Luminilor care a vazut nascându-se Revolutia Industriala, vinul a fost, în medicina traditionala, un remediu curent. El si-a pastrat acest loc onorabil pâna când […]

Vinuri aromate

Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport

Vreme de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In septembrie 1949, un congres medical care a avut loc la Bordeaux ajungea la urmatoarea concluzie: „Lucratorul trebuie sa bea mai mult de un litru pe zi, iar intelectualul mai mult de o […]

Compozitia nutritionala a vinului

Vinul reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la nevoile de hrana ale organismului uman. In lumina acestei definitii, vinul este incontestabil un aliment deoarece contine macronutrienti (glucide, unele proteine) care produc energie si […]

Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea

In cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea si sulfitarea butoaielor vor fi puse la punct cu ajutorul unui sistem cunoscut sub numele de allumettes hollandaises (chibrituri olandeze). Oprirea fermentarii poate fi astfel […]