Fructe nutritive: Strugurii

Degustare Regaleali Rose (VIDEO)

Degustare Regaleali Rose: Vinul Regaleali Rosé este produs de Tasca d’Almerita, o renumită casă de vinuri din Sicilia, Italia. Tasca d’Almerita are o istorie îndelungată, fiind fondată în 1830, și este cunoscută pentru producția de vinuri de înaltă calitate care reflectă terroir-ul unic al Siciliei. Regaleali este numele unei vaste proprietăți situată în inima Siciliei, […]

Invechirea şi păstrarea vinului

Degustare Fresca Busuioaca de Bohotin (VIDEO)

Degustare Fresca Busuioaca de Bohotin:     Savurati!             poate iti place si: Despre vin si bere   Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare. Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le […]

Cel mai scump vin din Romania

75 de milioane de litri de vin de calitate nu pot fi comercializați din cauza clasării

Vinul din Vrancea se ieftineşte considerabil. Nu pentru că aşa şi-ar dori viticultorii din zonă, ci pentru că aproape cinci sute de mii de litri de vin nu au primit clasarea Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole pentru a putea fi îmbuteliate şi vândute la un preţ mai bun. Igiena vaselor, mirosul de drojdie sau opalescenţa au […]

Bauturi de iarna: Vin fiert

Reteta vin fiert

Reteta vin fiert din: vin, zahar, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: vin fiert 500 ml vin roşu zahăr scorţişoară cuişoare       Mod de preparare: Pune vinul într-o cratiţă şi adaugă zahărul, scorţişoara şi cuişoarele. Acoperă cu un capac şi lasă pe foc mic până când dă în clocot. Strecoară băutura, toarn-o în căni şi serveşte-o […]

Jeleu de vin rosu

Bautura calda cu vin rosu

Bautura calda cu vin rosu din: vin, apa, zahar brun, scortisoara, lamaie. Ingrediente: 1l vin roşu 500 ml apă 200 g zahăr brun scorţişoară, opţional 6 feliuţe de lămâie   Mod de preparare: Aşezi pe foc un vas cu apă şi cu zahăr. Dacă vrei, adaugi, după gust, o bucăţică de scorţişoară. Cand începe să […]

Cum se prepara Vin fiert rosu si alb (VIDEO)

Vin fiert rosu si alb: Vin fiert cu portocale Vin fiert cu portocala si anason Vin fiert cu scortisoara     Ingrediente vin alb: 1/4 l vin alb demidulce sau dulce 1 lingură zahăr ghimbir 1 baton scorţişoară anason coajă de lămâie nucşoară Ingrediente vin roşu:   1/2 l vin roşu demisec demidulce sau dulce […]

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

Vinul – un pahar de savoare si sanatate

Un măr pe zi ţine doctorul departe, spune o vorbă înţeleaptă, pe care cei mai mulţi dintre noi ne şi străduim să o urmăm. Mediteraneenii se jură că această proprietate de a ţine doctorul departe o are şi un pahar de vin roşu la masa de prânz. Iar starea lor de sănătate în raport cu […]

Vin_fiert_aromat

Vin fiert aromat

Vin fiert aromat din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, mandarina, portocala, zahar.   Ingrediente: 1 l vin roşu 1/2 linguriţă scorţişoară câteva cuişoare 1/2 mandarină (cu coajă) 1/2 portocală (cu coajă) zahăr   Mod de preparare: Pui vinul într-o oală pe foc, adaugi scorţişoara, câteva cuişoare, mandarina şi portocala, ambele cu coajă. Pui şi zahăr după […]

Reteta zilei: Piersici in vin

Piersici in vin din: vin, piersici, capsuni, zahar.   Ingrediente:  1/2 sticla de vin muscat dulce 4 piersici 4 pumni de căpșuni zahăr dupa gust             Mod de preparare: Se toarnă vinul într-un bol și îndulciti dupa gust. Umpleti un bol mare de apă cu gheață. Se fierbe apa într-o […]

Vin fiert cu lamaie si anason

Vin fiert cu lamaie si anason din: portocală, lamaie, vin Porto roşu, stele de anason, cuişoare, beţe de scorţişoară, gheaţă, limonadă. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin Porto roşu (sau rose, dacă găseşti) 2 stele de anason (opţional) 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie pentru servit limonadă Mod de preparare: […]

Vin de visine

Vin de visine

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase       Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă       Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în […]

Vin cu portocale dulci si vanilie

Vin cu portocale dulci si vanilie din: vin roşu (sau roze) sec sau demisec, portocale dulci, zahar, alcool din fructe. Ingrediente: 5 l vin roşu (sau roze) sec sau demisec 3 portocale dulci bine spălate, şterse şi tăiate 1 baton vanilie 1,5 kg zahar (sau dupa gust) 750 ml alcool din fructe         […]

Hot wine

Vin fiert cu portocala si anason

Vin fiert cu portocala si anason din: portocale, cuişoare, portocale, vin roşu dulce, rom, anason stelat, baton scorţişoară, zahăr. Ingrediente: 2 portocale 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr Mod de preparare: Se spală o portocală şi-se înfig în coajă cuişoare, având grijă să fie […]

Punci de cafea cu vin de Porto

Punci de cafea cu vin de Porto din: cafea tare, vin de Porto, rom, suc de lamaie, scortisoara, zahar si vanilie.   Ingrediente: 1/2 l cafea tare 1/2 l vin de Porto 1/2 l rom 1 lingură suc de lămâie 1 praf scorţişoară măcinată 100 g zahăr 1 baton de vanilie   Mod de preparare: […]

retete

Vin Borugia cu flori de nucsoara

Vin Borugia cu flori de nucsoara din: vin roşii vechi de cel puţin 5 ani, flori de nucşoară, seminţe de coriandru, renglotă necojită, piper, rădăcină de ghimbir.   Ingrediente:  1 pahar de vin roşu vechi de cel puţin 5 ani 1/2 linguriţă de flori de nucşoară 1 linguriţă de seminţe de coriandru 2 sferturi de renglotă […]

Vin de maceşe

Vin racoritor de macese

Vin racoritor de macese din: măceşe, zahăr, apă. Ingrediente: 2 kg măceşe 2 kg zahăr 5 l apă           Mod de preparare: Se aleg măceşele coapte, după ce au fost lovite de brumă. Se curăţă, se spală, se pun într-un borcan, iar peste ele se toarnă un sirop călduţ făcut dinainte. Se acoperă […]

Must de iarna

Must de iarna din: struguri, zahar. Ingrediente: 5 kg boabe de struguri 1,750 kg zahăr       Mod de preparare: După ce storci boabele de struguri, le pui imediat la fiert împreună cu zahărul, într-un vas mai mare. Fierbi timp de o oră, la foc mic, adunând mereu spuma for­mată deasupra. Laşi mustul să se […]

Must de struguri fiert

Must tamaios

Must tamaios din: struguri din soiul tămâioasă albă, zahar, apa. Ingrediente: 10 kg struguri din soiul tămâioasă albă 250 g zahăr apă         Mod de preparare: Alegi struguri cu boa­be zemoase, foar­te bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, fil­trezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o […]

Vin de smochine cu lamaie – usor de preparat

Vin de smochine cu lamaie din: smochine, zahar, lamai, drojdie de bere. Ingrediente: 2 kg smochine 3 kg zahar 3 lamai drojdie de bere cat un bob de mazare     Mod de preparare: Tai smochinele cubulete, le pui intr-un vas (borcan, damigeana) de 15 litri si torni peste ele 5 litri de apa rece. Pui zaharul in alti 5 litri […]

Cocktailuri

Suc de smochie cu vin si miere

Suc de smochie cu vin si miere din: smochine negre bine coapte, oua, vin roşu plăcut la gust, miere lichidă, piper negru proaspăt măcinat. Ingrediente: 250 g smochine negre bine coapte 2 albuşuri de ou 200 ml vin roşu plăcut la gust 1 lingură de miere lichidă 1 praf de piper negru proaspăt măcinat     Mod de preparare: Se […]

retete

Vin rosu fiert aromat

Vin rosu fiert aromat din: portocale, cuisoare, suc de portocale, vin rosu, rom, anason, scortisoara, zahar. Ingrediente: 2 portocale cca 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr   Mod de preparare: Se spală o portocală şi se […]

retete

Vin rosu fiert cu anason si scortisoara

Vin rosu fiert cu anason si scortisoara din: portocala, lamaie, vin rosu, anason, cuisoare, scortisoara, gheata, limonada. Ingrediente: 1 portocală 1 lămâie 750ml vin roşu 2 stele de anason 4 cuişoare 2 beţe de scorţişoară, plus extra pentru servit multă gheaţă, felii de portocală şi lămâie, pentru servit limonadă Mod de preparare: Cu un cojitor […]

retete

Vin de portocale cu lamaie

Vin de portocale cu lamaie din: portocale, zeama de portocală, lămâie, cuburi zahăr, vin alb, rachiu de fructe. Ingrediente: 6 portocale coapte bine, mai mari zeama de la o portocală 1 lămâie medie 15 cuburi zahăr 3/4 l vin alb 1/2 l rachiu de fructe   Mod de preparare: Se spală bine portocalele şi se taie, cu […]