Must tamaios

Printeaza

Must tamaios din: struguri din soiul tămâioasă albă, zahar, apa.

Must_tamaios

Ingrediente:

  • 10 kg struguri din soiul tămâioasă albă
  • 250 g zahăr
  • apă

 

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi struguri cu boa­be zemoase, foar­te bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, fil­trezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o măsori.

Separat, fierbi apa (so­cotind câte un pahar pentru fiecare litru de zeamă de struguri) cu za­hărul, amestecând până se topeşte zahărul.

Torni siropul răcit complet pes­te zeama de struguri, tragi la sticle, le închizi ermetic şi le sterilizezi, 20 de mi­nute, prin fierbere într-un vas cu apă.

Laşi sticlele să se răcească în apa de steri­lizare, apoi le depozitezi la loc răcoros.

Must tamaios

Must_tamaios

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must

Clasificarea vinurilor şi a produselor pe bază de vin şi must

Vinurile, în funcţie de caracteristicile lor calitative şi compoziţie, precum şi în funcţie de tehnologia de producere, pot fi clasificate în: vinuri de consum curent, vinuri de calitate şi vinuri speciale. Vinurile de consum curent se obţin din soiuri de struguri de mare productivitate din ariile viticole specializate în acest scop, precum şi din soiuri […]

 

retete

Produsele de bază pentru producerea de vinuri şi produse pe bază de must şi de vin

Strugurii proaspeţi sunt fructele viţei de vie, folosite în vinificare, maturate sau într-un anumit stadiu de supramaturare, care pot fi zdrobite sau presate cu mijloace obişnuite şi care intră spontan în fermentaţie alcoolică. Mustul de strugurieste produsul lichid obţinut, prin scurgere liberă sau prin procedee fizice, din struguri proaspeţi. Se admite ca mustul să aibă […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.