Must tamaios

Printeaza

Must tamaios din: struguri din soiul tămâioasă albă, zahar, apa.

Must_tamaios

Ingrediente:

  • 10 kg struguri din soiul tămâioasă albă
  • 250 g zahăr
  • apă

 

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi struguri cu boa­be zemoase, foar­te bine copţi. Desprinzi boabele de pe ciorchini, îi treci prin storcător, fil­trezi zeama printr-o sită deasă sau prin tifon şi o măsori.

Separat, fierbi apa (so­cotind câte un pahar pentru fiecare litru de zeamă de struguri) cu za­hărul, amestecând până se topeşte zahărul.

Torni siropul răcit complet pes­te zeama de struguri, tragi la sticle, le închizi ermetic şi le sterilizezi, 20 de mi­nute, prin fierbere într-un vas cu apă.

Laşi sticlele să se răcească în apa de steri­lizare, apoi le depozitezi la loc răcoros.

Must tamaios

Must_tamaios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.