Vinul fiert

Printeaza

Vinul fiert. Multă lume asociază vinul fiert cu iarna şi cu sărbătoarea Crăciunului. Reţetele după care se prepară sunt desigur numeroase, majoritatea având însă ca ingrediente vin roşu şi condimente dulci, felii de portocală sau mere, uneori miere.

Metoda de preparare este extrem de simplă: vinul se încălzeşte uşor şi se serveşte în căni, deseori cu un beţigaş de scorţişoară, cu care se poate amesteca în cană.

In perioada premergătoare comercializării vinului, într-un stadiu microbiologic stabil, vinul era mai predispus la alterare decât astăzi, iar prin fierbere se putea camufla gustul neplăcut, în general însă, vinul fiert se prepară în sezonul rece pentru a conferi acestei băuturi un gust mai bun şi bogat.

Pe vremuri, colindătorilor care băteau la uşile oamenilor în miez de iarnă li se ofereau căni de vin fiert.

Obiceiul de a fierbe vin s-a răspândit până în sud, în regiunile vorbitoare de limbă germană din nordul Italiei, dar, în esenţă, rămâne o tradiţie germană şi slavă.

Aici se adaugă o doză de alcool tare, de exemplu rachiu din struguri sau digestivul evreiesc numit slivovitz.

 

Vinul fiert

 

 

 

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Vin de stafide

Vin fiert cu portocale

O reteta simpla de vin fiert cu portocale din: vin rosu, portocale, cuisoare, cardamon, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 litru vin roşu 1 portocală 5 cuişoare 1 cardamon 20 stafide 1/2 linguriţă scorţişoară sau 1 baton întreg de 5 cm lun­gime   Mod de preparare: Spălaţi o portocală şi înfigeţi în ea din loc în […]

 

retete

Vin fiert cu cidru si scortisoara

Vin fiert cu cidru si scortisoara din: vin, cidru, sirop de soc, coaja de lamaie, scortisoarre, pastaie de vanilie si zahar.   Ingrediente: 2 sticle de vin alb demisec 500 ml de cidru 150 ml sirop de soc coaja de la 2 lamaie, taiata fasii 2 batoane de scortisoara 1 pastaie de vanilie, crestata pe […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.