Vinete si dovlecei cu sos de iaurt

Printeaza

Vinete si dovlecei cu sos de iaurt din: vinete, dovlecei, ulei, iaurt, menta, lamaie, castravete, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Vinete si dovlecei cu sos de iaurt

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei nu prea groşi (să nu fie sâmburoşi)
  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 1 cană iaurt simplu
  • 1/2 cană frunze proaspete de mentă
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1/3-1/2 castravete lung de seră, tăiat bucăţele
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii şi vinetele în rondele sau felii de 1-1,5 cm grosime. Ungeţi-le cu ulei de măsline şi frigeţi-le pe grătar.

Puneţi restul ingredientelor în blender şi procesaţi până se amestecă bine. Potriviţi de sare şi piper, serviţi alături de legumele fripte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.