Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare
PrinteazaTurta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare din: faina, zahar, apa, miere, oua, ulei, lapte, nuca, praf de copt, scorţişoară, cuisoare, sare, stafide(opţional), zahăr pudră.
- 300 g făină
- 150 g zahăr
- 50 ml apă
- 4 linguri miere
- 2 ouă
- 60 ml ulei
- 150 ml lapte
- 100 g miez de nucă
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- 1 praf de sare
- stafide (opţional)
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşti zahărul la foc mic, apoi îl stingi cu apa călduţă, amestecând până se dizolvă, si-l lasi larăcit. Baţi ouăle şi ingredientele lichide cu mixerul, apoi amesteci cu lingura de lemn, încorporând treptat ingredientele solide.
Coci compoziţia timp de 20- 30 de minute, la foc potrivit, folosind forme pentru brioşe sau poţi pune aluatul într-o tavă obişnuită.
După ce s-a răcit, presari tarta cu zahăr pudră sau o serveşti simplă.
Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/turta-dulce-cu-nuca-scortisoara-si-cuisoare html