Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare

Printeaza

Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare din: faina, zahar, apa, miere, oua, ulei, lapte, nuca, praf de copt,  scorţişoară, cuisoare, sare, stafide(opţional), zahăr pudră.

Ingrediente:Turta_dulce_cu_nuca_scortisoara_si_cuisoare

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 4 linguri miere
  • 2 ouă
  • 60 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 100 g miez de nucă
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
  • 1 praf de sare
  • stafide (opţional)
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Topeşti zahărul la foc mic, apoi îl stingi cu apa călduţă, amestecând până se dizolvă, si-l lasi larăcit. Baţi ouăle şi ingredientele lichide cu mixerul, apoi amesteci cu lingura de lemn, încorporând trep­tat ingredientele solide.

Coci compoziţia timp de 20- 30 de minute, la foc potrivit, folosind forme pentru brioşe sau poţi pune aluatul într-o tavă obişnuită.

După ce s-a răcit, presari tarta cu zahăr pudră sau o serveşti simplă.

Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare

Turta_dulce_cu_nuca_scortisoara_si_cuisoare

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/turta-dulce-cu-nuca-scortisoara-si-cuisoare html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.