Tort cu ricotta

Printeaza

Tort cu ricotta din: oua, zahar, nuci, esenta de rom, sare, cacao, cafea solubila, ricotta, frisca, lapte, lamaie, grlatina, gem de fructe, compot de pere.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 ouă
  • 140 g zahăr tos
  • 150 g nuci măcinate
  • 70 g făină
  • 1 fiolă cu esenţă rom
  • 30 g cacao
  • sare
  • 1 lingură cu cafea solubilă

Pentru crema:

  • 250 g ricotta
  • 300 g friscă
  • 125 ml lapte
  • 1 gălbenuş
  • 100 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 10 g gelatină
  • gem de fructe
  • 1 compot mic de pere

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile cu sare, adaugă zahărul şi romul. Pune gălbenuşurile, făina, cacaua şi cafeaua, nucile şi amestecă uşor.

Toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 45 de minute.

Freacă gălbenuşul cu 50 g zahăr şi adaugă laptele. Lasă pe foc mic şi, când s-a înfierbântat, dă-o deoparte şi adaugă gelatina înmuiată conform instrucţiunilor. Amestecă, las-o să se răcorească şi pune-o un pic la frigider.

Amestecă ricotta cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Scoate crema de la frigider, adaugă ricotta şi frişca. Amestecă bine.

Taie blatul, unge-l cu uri strat de gem, pere feliate, cremă şi din nou blat, gem şi cremă. Ornează cu fructe şi ciocolată rasă (foloseşte cuţitul de curăţat legume).

 

Tort cu ricotta

Tort cu ricotta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.