Tort cu dovleac si mascarpone

Printeaza

Tort cu dovleac si mascarpone din: faina, cacao, oua, praf de copt, iaurt, ulei, dovleac, mascarpone, zahar, ciocolata.

Ingrediente:Tort cu dovleac si mascarpone

  • 250 g făină
  • 2/3 pahar cacao
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 l praf de sare
  • 1/2 pahar iaurt
  • 250 g dovleac curăţat
  • 170 ml ulei
  • 2 pahare zahăr
  • 700 g dovleac copt
  • 300 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 50 ml suc de portocale
  • 20 g gelatină
  • 100 ml apă
  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, dai dovleacul prin blender până il faci piure. Mixezi ouăle cu zahărul până devin o spumă albă, aproximativ 7 minute. in această compoziţie adaugi piureul de dovleac, iaurtul şi uleiul.

La final, pui faina cernută cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi pudra de cacao. Torni aluatul într-o tavă rotundă şi tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit 50-60 de minute.

Pentru cremă, înmoi gelatina, 10 minute, în 100 ml de apă rece. între timp, pasezi cu blen-deiul dovleacul copt. Adaugi mascarpone, zahărul şi sucul de portocale. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele.

Pui gelatina pe foc până la punctul de fierbere, apoi o torni peste cremă.

Cât este cald, împarţi blatul de tort în două. Una dintre bucăţi o mai tai în două.

Prima felie de blat, cea mai groasă, o aranjezi pe fundul unui castron rotund acoperit cu folie alimentară. O ungi cu cremă, acoperi cu jumatate din cealaltă bucată de blat, ungi din nou cu cremă şi la final acoperi cu ultima felie.

Dai tortul la frigider 1 oră.

Ulterior, răstomi tortul pe un platou, îndepărtezi folia alimentară şi-l acoperi cu restul de cremă.

Pentru decor, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Decorezi tortul cu toppingul de ciocolată după imaginaţie şi-l dai la frigider 4 ore.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Tort cu dovleac si mascarpone
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.