Tiramisu: Desertul Italian de Vis

Printeaza

Tiramisu: Desertul Italian de Vis din: mascarpone, oua, zahar, cafea espresso, piscoturi, extract de vanilie, cacao pudra.

Tiramisu este un desert italian clasic, ușor de preparat, cu straturi de cremă mascarpone și cafea înmuiată în brioșe Savoiardi (sau piscoturi), uns cu cacao pudră. Iată cum să pregătiți Tiramisu: Desertul Italian de Vis:

 

Ingrediente:

  • 500g mascarpone
  • 4 ouă mari, separate
  • 150 g zahăr
  • 1 pahar de cafea espresso (aproximativ 240ml), răcit
  • 200 g piscoturi
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • Cacao pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Într-un bol, mixați gălbenușurile cu zahărul și extractul de vanilie până când obțineți o compoziție omogenă.

Adăugați mascarpone în compoziție și amestecați până la omogenizare. Într-un alt bol, bateți albușurile de ou până când se formează vârfuri rigide.

Pune treptat albușurile în amestecul de mascarpone, amestecând ușor pentru a păstra aerul în compoziție. Într-un vas, turnați cafeaua espresso răcită.

Înmuiați fiecare piscot în cafea pentru aproximativ 1-2 secunde și așezați-le într-un strat într-un vas de sticlă sau ceramic.

Acoperiți cu jumătate din amestecul de mascarpone. Adăugați un alt strat de brioșe înmuiate în cafea.

Pune restul amestecului de mascarpone. Acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Înainte de servire, presărați cu cacao pudră.

Tiramisu: Desertul Italian de Vis

Tiramisu, tradus literal drept “trage-mă sus,” este un desert italian originar din regiunea Veneto.

Prima înregistrare documentată a acestui desert datează din anii 1960, dar există multe legende locale care pretind că rețeta sa a existat încă din secolul al XVII-lea.

Tiramisu a câștigat popularitate internațională în anii ’80 și este acum un desert iubit în întreaga lume, reprezentând arta culinară italiană.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tiramisu cu visine si cacao

Tiramisu cu visine si cacao

Tiramisu cu visine si cacao din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine, piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16 piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat   Mod de preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat […]

 

 

Tiramisu cu miere si capsuni

Tiramisu cu miere si capsuni din: capsuni, mascarpone, iaurt, vanilie, migdale, ciocolata. Ingrediente: 100 g căpşune 250 g mascarpone 120 g iaurt grecesc 3 linguri miere esenţă de vanilie 150 g migdale măcinate 30 g ciocolată neagră rasă 1 lingură suc de portocale   Mod de preparare: Se amestecă sucul de portocale cu căpşunele şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.