Prajitura cu cirese si mascarpone

Printeaza

Prajitura cu cirese si mascarpone din: faina, unt, gris, zahar, oua, cirese, ciocolata, mascarpone.

Ingrediente:Prajitura cu cirese si mascarpone

  • 250 g făină
  • 125 g griş
  • 375 g unt
  • 375 g zahăr tos
  • 6 ouă
  • 3 linguriţe zahăr vanilat
  • 600 g cireşe (fără sâmburi)
  • 300 g ciocolată albă
  • 230 g mascarpone

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu untul până devine spumă, se adaugă ouăle, pe rând, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează. Se pune făina în ploaie, amestecând continuu, la fel şi grişul, se lasă să se odihnească puţin, timp în care se trec cireşele prin făină.

Se adaugă jumătate din cireşe şi 150 g din ciocolata albă tăiată în bucăţi. Se amestecă şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, se pune deasupra restul de cireşe şi ciocolată şi se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 70 de minute.

Pentru glazură, se topesc 150 g ciocolată albă pe baie de aburi, se adaugă mascarpone şi se amestecă uşor, să nu se taie. Când prăjitura s-a răcit, se toarnă deasupra glazura şi se decorează cu cireşe glasate.

Prăjitura se poate face şi cu alte fructe, după preferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.