Tocatura de peste la cuptor

Printeaza

Tocatura de peste la cuptor din: peste, ceapa, portocala, coriandru, sare, piper, ceapa, sofran, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocatura de peste la cuptor

  • 1 kg peşte (crap de preferat)
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri coajă rasă de portocală
  • 2 legături coriandru verde
  • sare
  • piper

Sosul:

  • 500 g ceapă tăiată mărunt
  • 1 vârf linguriţă şofran
  • 1 pahar ulei de măsline
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, intestine, oase şi i se taie capul şi coada. Se trece, tăiat cubuleţe, prin maşina de tocat, o dată cu coriandrul, coaja de portocală, piperul şi sarea. Se omogenizează foarte bine, adăugându-se şi foarte puţină apă de la frigider.

Se căleşte în ulei, bine încins înainte, ceapa. Se lasă până ce devine aurie şi se adaugă şofranul, piperul şi sarea. Se întinde pe fundul tăvii de cuptor, uniform şi se aşează deasupra tocătura de peşte.

Se toarnă ulei deasupra şi se lasă la cuptor aproximativ douăzeci de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.