Ardei caliti

Printeaza

Ardei caliti din: ardei, ceapa, usturoi, ulei, apa, sare, piper.

Ingrediente:Ardei caliti

  • 12 ardei graşi (de diferite culori)
  • 2 cepe mari
  • 4 căţei usturoi pisaţi
  • 2/4 cană ulei
  • 3/4 pahar apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ardeii, bine spălaţi, fără cotoare şi seminţe, se taie felii.

Se pun la călit într-o cratiţă cu ulei încins şi când sunt gata se lasă pe o farfurie, la scurs. în acelaşi ulei se pun la călit ceapa tăiată cât mai mărunt şi usturoiul, adăugându-se sare, piper şi puţină apă.

Se lasă la foc mic, până la fierberea completă. Ardeii se pun pe platoul de servire şi sosul se toarnă deasupra.

Preparatul se serveşte rece, cu garnitură de măsline, fără sâmburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.