Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi
PrinteazaTocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 dovlecei, taiati in cuburi
- 2 conserve de 400 g de rosii tocate
- 1 legatura mica de busuioc, rupt
- 25 g de parmezan, ras fin
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Pune în ea ceapa şi căleşte-o circa 10 minute, până se înmoaie şi devine aurie.
Adaugă usturoiul şi sotează-l 5 minute. Adaugă dovleceii şi găteşte-i până când încep să se frăgezească.
Pune în tigaie şi roşiile şi amestecă totul bine. Lasă tocana să fiarbă 35-40 de minute sau până când roşiile scad, iar dovleceii se înmoaie bine, apoi încorporează busuiocul şi parmezanul.
Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi
Pofta buna!
Interesanta tocanita asta 🙂