Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi

Printeaza

Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan.

Ingrediente:Tocanita_de_rosii_cu_ceapa_dovlecei_si_usturoi

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 dovlecei, taiati in cuburi
  • 2 conserve de 400 g de rosii tocate
  • 1 legatura mica de busuioc, rupt
  • 25 g de parmezan, ras fin

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Pune în ea ceapa şi căleşte-o circa 10 minute, până se înmoaie şi devine aurie.

Adaugă usturoiul şi sotează-l 5 minute. Adaugă dovleceii şi găteşte-i până când încep să se frăgezească.

Pune în tigaie şi roşiile şi amestecă totul bine. Lasă tocana să fiarbă 35-40 de minute sau până când roşiile scad, iar dovleceii se înmoaie bine, apoi încorporează busuiocul şi parmezanul.

Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi

Tocanita_de_rosii_cu_ceapa_dovlecei_si_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesanta tocanita asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.