Fasole cu carnați și roșii

Printeaza

Fasole cu carnați și roșii din: fasole boabe, carnati proaspeti, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper, frunza de dafin, supa de legume.

 

Ingrediente:

  • 250g fasole boabe (poate fi fasole albă, roșie sau neagră, în funcție de preferințe)
  • 250g cârnați proaspeți sau afumați, tăiați în bucăți mici
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe sau o conservă de roșii cubulețe
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță boia de ardei dulce (opțional)
  • Sare și piper, după gust
  • 1 frunză de dafin
  • 1 litru de apă sau supă de legume

 

Mod de preparare:

Clătiți bine fasolea și lăsați-o înmuiată în apă rece peste noapte sau cel puțin 8 ore. Acest pas este important pentru a reduce timpul de gătire ulterior.

După înmuiere, scurgeți și clătiți din nou fasolea și puneți-o într-o oală mare, acoperită cu apă sau supă de legume. Adăugați frunza de dafin și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când fasolea devine moale.

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Căliți-le până devin aurii și aromate.

Adăugați cubulețele de ardei și bucățile de cârnat. Prăjiți-le până când cârnații devin ușor rumeniți.

Adăugați cuburile de roșii și boiaua de ardei, dacă folosiți. Gatiti-le timp de 5-7 minute până când roșiile se înmoaie și se formează un sos.

După ce fasolea a fiert și s-a înmuiat, scurgeți excesul de apă și îndepărtați frunza de dafin. Adăugați fasolea la amestecul din tigaie și amestecați totul bine.

Lăsați compoziția să fiarbă împreună timp de încă 10-15 minute pentru ca aromele să se combine.

Gustați și ajustați sarea și piperul, după gust. Servește fasolea cu cârnați, opțional presărată cu verdeață proaspătă sau brânză rasă.

 

Fasole cu carnați și roșii

Informații nutriționale (per porție, aproximativ):

  • Calorii: 300-350 kcal
  • Carbohidrați: 30-35g
  • Proteine: 12-15g
  • Grăsimi: 15-18g

 

Această rețetă simplă și sățioasă este perfectă pentru zilele reci de toamnă sau iarnă și poate fi adaptată în funcție de preferințele personale prin adăugarea de diverse condimente sau legume.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocana de fasole boabe

Tocana de fasole cu carnati si morcovi

Tocana de fasole cu carnati si morcovi din: fasole boabe amestecată, morcovi, ceapa, carnati afumati, ulei, sare Ingrediente:  200 g fasole boabe amestecată  3 morcovi  2 cepe  2 cârnaţi afumaţi  2 linguri ulei  sare Mod de preparare: Cu o seară înainte de prepa­rare, se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se […]

 

Iahnie de fasole boabe cu pastarnac

Iahnie de fasole cu carnati si busuioc

Iahnie de fasole cu carnati si busuioc din: fasole, carnati de casa, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, busuioc, foi de dafin, sare, piper.   Ingrediente: 300 g fasole  200 g cârnaţi de casă 2 linguri ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel  2 cepe  3 roşii bine coapte 1 crenguţă busuioc 2 foi de dafin sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.