Tocana de carne cu galuste de branza

Printeaza

Tocana de carne cu galuste de branza din: carne de porc, untura, ceapa, boia, sare, patrunjel, branza de vaci, gris, faina, ou, sare.

Ingrediente tocană:      Tocana de carne cu galuste de branza

  • 1 şi 1/2 kg carne de porc
  • 2 linguri untură
  • 10 cepe
  • boia
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Ingrediente găluşte:

  • 100 g brânză de vaci
  • 1 lingură griş
  • 1 lingură rasă de făină
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o adaugi peste came. Pui puţină boia, sare după gust, torni o cană de apă şi laşi totul să fiarbă înăbuşit 2 ore.

Adaugi câte o ceaşcă de apă ori de câte ori scade zeama. Cât timp fierbe carnea, pregăteşti găluştele: amesteci brânza cu grisul, făina, oul şi un praf de sare, apoi formezi cu lingura găluşte pe care le fierbi în apă clocotită.

După ce au fiert toate, le scoţi pe o farfurie şi le adaugi în mâncare după ce a fiert carnea, dar le poţi aduce la masă şi separat. Laşi 5 minute să fiarbă împreună, dai mâncarea deoparte şi presari pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.