Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

Printeaza

O reteta de Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci din: prune, oua, sare, zahar, zahar vanilat, amidon, coaja de lamaie, gris, praf de copt, fulgi de migdale si zahar pudra.

Ingrediente:Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

  • 650 g prune
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • 50 g zahăr
  • 2 linguriţe zahăr vanilat
  • 400 g amidon
  • 1 vârf de cuţit coajă de lămâie
  • 50 g griş
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 40 g fulgi de migdale
  • 1 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung cu unt, folosind pensu­la, 4 forme mici de tartă (0, 12 cm). Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie fructele în jumătăţi.  Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu un praf de sare.

Gălbenuşurile se bat spumă cu zahăr tos şi zahăr vanilat, apoi se înglobează brânza de vaci şi coaja de lămâie.

Se înglobează grişul amestecat în pre­alabil cu praf de copt şi în final se incorporează albuşul bătut. Se aşază compoziţia în formele pregătite şi se repartizează deasupra prunele.

Se presară deasupra fulgii de migdale şi se pudrează cu zahăr; se lasă să se rumenească la cuptor cca 35 min. Se lasă să se răcească şi, înainte de servire, se mai pu­drează o dată cu restul de zahăr.

Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.