Tartă multifructe cu bezea si blat cu branză de vaci
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta multifructe cu bezea, faina, praf de copt, branza de vaci, lapte, ulei, zahar, sare, rubarba, zmeura, pesmet, zahar vanilat.
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 50 g brânză de vaci
- 3 linguri lapte
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri zahăr
- sare
Ingrediente umplutura si bezea:
- 200 rubarbă
- 100 g zmeură
- 2 linguri pesmet
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 albuş
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160 °C. Se amestecă făina cu praf de copt se adaugă brânză de vaci, lapte, ulei, zahăr şi 1 praf sare; se frământă aluatul, se înfăşoară în folie şi se pune deoparte.
Se spală rubarba, se curăţă şi se taie bucăţele de cca 3 cm. Se curăţă zmeura. Pe planşeta tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea o formă de tort (20 cm) ridicând o margine înaltă. Se presară pesmet pe blat şi se aşază deasupra fructe; se coace la cuptor cca 25 min.
Se bate albuşul cu zahăr. Se scoate prăjitura din cuptor şi se întinde deasupra compoziţia de bezea; se mai coace la cuptor cca 5-7 min. Se pudrează eventual cu zahăr.
Aluatul cu brânză de vaci se poate prepara în prealabil, chiar în cantităţi mari. Se ambalează în folie câte o porţie şi se poate păstra la frigider până la 4 săptămâni.
Tartă multifructe cu bezea si blat cu branză de vaci
Pofta buna!