Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure

Printeaza

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure

Ingrediente:

  • 250g brânză de vaci proaspătă
  • 3 ouă
  • 100g zahăr
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200g făină albă
  • 50g unt topit
  • Un praf de sare
  • 200g fructe de pădure proaspete (zmeură, afine, cătina, etc.)

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de tartă cu unt sau folosiți hârtie de copt.

Într-un castron mare, combinați brânza de vaci cu zahărul, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.

Adăugați ouăle pe rând, amestecând după fiecare adăugare. Adăugați untul topit și amestecați până la incorporare.

Cernțiți făina și sarea în compoziția cu brânză de vaci și amestecați până se omogenizează. Turnați amestecul în forma de tartă și niveleazăți suprafața.

Așezați fructele de pădure deasupra, presând ușor în aluat.

Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine aurie pe margini și fermă la atingere.

Lăsați tarta să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi transferați-o pe un suport de răcire pentru a se răci complet.

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure

 

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 200 kcal
  • Carbohidrați: 25g
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 8g

 

Brânza de vaci îi conferă o textură fină și o aromă ușor acidulată, iar combinația cu fructele de pădure adaugă o notă proaspătă și dulceagă. Tarta este ușor de preparat și poate fi savurată cu plăcere de întreaga familie.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu branza de vaci si caise

Tarta cu branza de vaci si caise

Tarta cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, unt, faina, praf de copt, lamaie, miere, rosii, caise, dovlecei, fructe. Ingrediente: Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri cimbru, oregano, patrunjel 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.