Supa cu paste si sunca

Printeaza

Supa cu paste si sunca dn: paste, sunca presata, supa de vita, suc de rosii, vin rosu, sare, piper, ulei, faina, telina, smantana.

Ingrediente:Supa_cu_paste_si_sunca

  • 200 g paste din fina integrala
  • 200 g sunca presata
  • 1 l supa de vita sau de legume
  • 1/2 l suc de rosii
  • 50 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 2 fire telina verde
  • 200 g smantana

 

Mod de preparare:

Incălzeşti uleiul în oala pentru ciorbă, presari făina şi amesteci energic, apoi stingi cu supă fierbinte, pe care o torni treptat, omogenizând sosul alb. Dacă ai turnat prea multă supă şi s-au format cocoloaşe, va trebui să o strecori sau să o pasezi cu mixerul vertical, până când se omo¬genizează.

Laşi să clocotească de câteva ori supa împreună cu sucul de roşii, apoi adaugi pastele integrale şi le fierbi respectând timpul indicat pe pachet. Când pastele au fiert, adaugi vinul, sare şi piper după gust.

După alte câteva clocote, stingi focul şi presari frun¬zele de ţelină mărunţite şi cubuleţe de şuncă presa¬tă. Dacă îţi place mult gustul de ţelină, pune la fiert şi tulpinile fin tocate. Aduci la masă porţiile alături de smântână, pentru ca fiecare să-şi potrivească gustul.

Supa cu paste si sunca

Supa_cu_paste_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.