Supa de miel cu parmezan

Printeaza

Supa de miel cu parmezan din: carne de miel, rosii, ceapa, ulei, busuioc, frunze de telina, usturoi, fulgi de chili, parmezan. O delicatesa, plina de arome, usor de preparat.

timp de preparare 45 minute, timp de gatire 20 minute, 3-4 portii

Carnea de miel:

  • este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
  • datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.
  • mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
  • vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. Aceasta asigura protectie impotriva dementei si a altor boli cognitive ce vin o data cu varsta. Niacina este totodata indispensabila unei pieli sanatose si pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal.
  • carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

 

 

Supa de miel cu parmezan

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • 2 rosii tocate
  • 1 ceapa tocata
  • 3 linguri ulei
  • Busuioc tocat
  • Frunze de telina tocata
  • 2 catei usturoi zdrobit
  • Fulgi de chili
  • Parmezan ras

 

Mod de preparare:

Fierbeti carnea de miel in oala sub presiune timp de 45 minute. Separati carnea si strecurati supa.

Incalziti uleiul, rumeniti usturoiul, rosiile si ceapa.

Adaugati carnea, telina, chili si gatiti la foc mic, apoi incorporati supa si gatiti inca 10 minute.

Serviti supa calda cu parmezan si busuioc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Supa de miel cu legume

Supa de miel cu legume din: carne de miel, supa de miel, ulei, praz, morcovi, telina, supa clara de miel, patrunjel. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine […]

 

Supe de Miel

Supa din carne de miel cu sparanghel

Supa din carne de miel cu sparanghel din: carne de miel, sparanghel, mazare, morcov, telina, ceapa, patrunjel, boia, sare, supa, vin rosu, ulei. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 300 g vârfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 2 bucăţi pătrunjel (rădăcină) 1 linguriţă boia dulce sare […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.