Supa de mazare cu sparanghel

Printeaza

Supa de mazare cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, mazare, sparanghel, supa de pui, sare, piper, miere, feta, suc de lamaie, menta, paine, usturoi.

Ingrediente pentru supa:Supa de mazare cu sparanghel

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 2-4 cani mazăre
  • 1 buchet sparanghel, tăiat în bucăți
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 1/4 lingurite de sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura miere
  • 1/2 cana feta, maruntita
  • 1 1/2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1/3 ceasca menta proaspata tocata

Ingrediente pentru crutoane:

  • 1 paine, taiata cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cățel de usturoi
  • 1/4 linguriță sare

 

Mod de preparare:

Pentru a face crutoanele, se incalzeste cuptorul la 170C, asezati o foaie de copt intr-o tava. Într-un castron mic, combinati ulei de măsline, usturoi și sare. Așezați pâinea pe foaia de copt.

Stropiti cu amestecul de ulei. Coaceți timp de 6-8 minute. Pastrati deoparte. Într-o oală mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adauga ceapa si gatiti, amestecand ocazional, 6-7 minute.

Adaugati 2 1/4 cana de mazăre, sparanghel, supa de pui, sare și piper, dati focul la mare și se aduce la fierbere. Reduceți focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute.

Adaugati miere, 1/3 ceașcă de feta, zeama de lamaie si menta. Cu ajutorul unui blender pasati pana se omogenizeaza.

Adăugați 1/2 ceașcă de mazăre rămasa și gateste cateva minute. Se pune supa în castroane, garnisiti cu feta, menta si crutoane. Serviti imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.