Supa de fenicul cu creveti

Printeaza

Supa de fenicul cu creveti din: fenicul, ceapa, usturoi, smantana, creveti.

Feniculul este o plantă erbacee care crește până la o înălțime de aproximativ 1,5-2 metri. Are frunze fine și de culoare verde deschis, care seamănă cu cele ale mărarului. Florile sunt de culoare galbenă și formează umbrele compuse. După înflorire, se formează semințe mici, plate și de culoare maro.

 

 

Ingrediente:Supa de fenicul cu creveti

  • 700 g bulbi de fenicul (2 bucăţi măricele)
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căţei de usturoi măruntiti
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 1 l supă de legume
  • 100 ml smântână lichidă
  • 200 g creveţi traşi la tigaie cu usturoi

 

Mod de preparare:

Bulbii de fenicul se spală, se taie în două transversal, ca pe varză. Se înlătură cotorul şi se taie solzişori.

Intr-o cratiţă se pun un cub de unt şi puţin ulei de măsline. Se adaugă ceapa şi un praf de sare şi se lasă să se înmoaie câteva minute la foc potrivit.

Când ceapa s-a înmuiat şi e uşor sticloasă, se adaugă usturoiul, seminţele şi bulbii de fenicul mărunţiţi.

Se pune capacul şi se găteşte cca 20 minute, până când fenicu-lul capătă o consistenţă destul de moale.

Se adaugă supa de legume şi se mai fierbe 5-10 minute.

Se ia supa de pe foc, se lasă la răcit 5 minute, se dă apoi prin blender câteva minute, până se obţine o cremă fină.

Se toarnă în cratiţă, se adaugă smântână şi se fierbe încă 5 minute, amestecând din când în când.

Se toarnă în farfurii şi se aşază deasupra creveţi şi crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.