Spanish coffee

Printeaza

Formula de bază a unei irish coffee cunoaşte numeroase variaţiuni, care depind în general de băutura alcoolică pe care o adăugaţi în cafeaua neagră.

Spanish coffee este o altă băutură foarte populară, în care se pune un amestec în proporţii egale de Tia Maria şi rom brun.

La final, se pune un strat de smântână dulce, după metoda descrisă mai sus.

Cititorii atenţi la detalii vor observa că nici una dintre băuturile alcoolice menţionate nu este de origine spaniolă, cel puţin nu în zilele noastre. Tia Maria provine din Jamaica, iar romul fie din Caraibe, fie din America de Sud.

Aceste regiuni au făcut însă parte din traseele parcurse de spanioli în secolul XVI, în expediţiile lor de descoperire şi de cucerire.

Tia Maria este un lichior aromatizat cu boabe de cafea jamaicană Blue Mountain şi are, în mod evident, afinităţi cu orice cafea, în vreme ce romul conferă băuturii o notă suplimentară de tărie.

Pentru cei care consideră tradiţionala irish coffee prea amară, spanish coffee ar putea fi o bună alternativă.

 

Spanish coffee

Spanish coffee

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Poate iti place si:

Cafeaua

Cafea turceasca

Cafea turceasca Pentru o cafea turcească adevărată, apa se măsoară cu ceaşca» (mică!) în care se va servi. Se toarnă în ibric din cupru; când începe să se încălzească, adăugaţi zahărul, apoi cafeaua, o linguriţă cu vârf pentru fiecare ceaşcă. Dacă în ibric sunt mai mult de două ceşti, adăugaţi o linguriţă de cafea în plus, […]

Irish coffee

Cafea: Irish coffee

Prepararea unei irish coffee necesită o mare atenţie la detalii, dar merită întotdeauna efortul. Cafeaua se savurează cel mai bine după cină, în locul unei cafele obişnuite, dar este minunată şi într-o după-amiază rece de iarnă. Irish coffee se face dintr-un pahar de cafea neagră tare, îndulcită cu zahăr brun fin şi întărită cu un […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • cafea spanish
Sumar
recipe image
Nume reteta
Spanish coffee
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.