Cafea turceasca

Printeaza

Cafea turceasca

Pentru o cafea turcească adevărată, apa se măsoară cu ceaşca» (mică!) în care se va servi. Se toarnă în ibric din cupru; când începe să se încălzească, adăugaţi zahărul, apoi cafeaua, o linguriţă cu vârf pentru fiecare ceaşcă. Dacă în ibric sunt mai mult de două ceşti, adăugaţi o linguriţă de cafea în plus, pentru ibric. Amestecaţi uşor şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.

Când începe să fiarbă, ridicaţi ibricul de pe foc, luaţi câte o linguriţă din spuma de deasupra şi aşezaţi în fiecare ceaşcă. Puneţi cafeaua înapoi pe foc, iar când începe să se umfle e gata. închideţi focul, lăsaţi câteva secunde să se liniştească (nu pe foc) şi turnaţi în ceşti!

Cafeaua se serveşte de obicei cu apă şi fără nimic dulce alături, pentru a-i simţi aroma.

Cafea turceasca

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.