Sos de zarzavat pentru mancaruri reci

Printeaza

Sos de zarzavat pentru mancaruri reci din: untdelemn, ceapa, cartof, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, bulion, vin, sare, dafin, enibahar.

Ingrediente:Sos de zarzavat pentru mancaruri reci

  • 4 linguri untdelemn
  • 3-4 cepe
  • un cartof
  • un morcov mic
  • un pătrunjel
  • un păstâmac
  • o ţelină
  • 3 linguri bulion sau roşii
  • vin
  • sare
  • foi de dafin
  • enibahar

 

Mod de preparare:

Se spală, se curăţă şi se rade sau se taie ceapa mărunt, se spală, se curăţă şi se rade tot zarzavatul, se toarnă untdelemnul şi se înăbuşă pe foc.

Din când în când se pune puţină apă ca să fiarbă bine, se sărează, iar spre^sfârşit se adaugă şi foile de dafin. Pentru a obţine un sos fin se recomandă ca să se treacă totul prin sită şi să se mai fiarbă cu puţin vin.

Acest sos se întrebuinţează la mâncări reci: de iepure, gâscă, limbă, raţă cu măsline, pe lângă friptură, dacă este bine scăzut şi preparat cu grăsime, şi la salate.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.