Reteta sos de zarzavat

Printeaza

Reteta sos de zarzavat din: morcov, patrunjel, ulei, faina, zeama de lamaie, smantana, sare, verdeata.

Ingrediente:Reteta sos de zarzavat

  • 1 morcov
  • 1/2 pătrunjel
  • 10 g ulei
  • 5 g faina
  • 1/2 foaie de dafin
  • 1 linguriţâ zeamă de lamaie
  • 1 linguriţa smantana sau 1 lingura da iaurt
  • sare
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Zarzavatul curăţat si spălat se fierbe pană se în­moaie, apoi se dă prin sită sau printr-o strecură­toare mai deasă.

Se amestecă cu făina, uleiul, sa­rea, foaia de dafin si se lasă să fiarbă împreună încă 10-15 minute.

Se drege cu smîntînă sau iaurt ţi zeama de lămîie. Vara, se poate înlocui zeama de lămaie cu suc de rosii.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.