Somon cu capere

Printeaza

O reteta delicioasa de somon cu:capere, morcov, porumb, marar, lamaie, vin alb sec, ulei, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Somon_cu_capere.jpg

  • 800g file de somon proaspăt
  • 200g capere murate
  • 1 morcov mare
  • 500g boabe de porumb, congelat sau conservat
  • 1 leg. mărar
  • 1 lămâie
  • 200ml vin alb sec
  • 500ml ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • şare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fileul de somon în 4 părţi egale, îndepărtaţi eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-l, scurgeţi-l bine de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele. încingeţi într-o tigaie mare antiaderentă uleiul şi prăjiţi la foc mic căţeii de ustruroi 1 minut, apoi scoateţi-i.

Puneţi în uleiul încins şi aromatizat bucăţile de somon presărate cu sare şi piper.

Acoperiţi tigaia cu un capac şi prăjiţi-le înă­buşit, la foc mic 20 de minute. Adăugaţi apoi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe, boabele de porumb şi caperele scurse de zeamă.

După 5 minute puneţi vinul, zeama de la jumătate de lămâie şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 10 minute, apoi puneţi usturoiul pisat şi mărarul tocat mărunt.

Serviţi câte 1 bucată de file de somon la porţie, cu garnitură de capere, porumb şi morcov. Ornaţi cu feliute de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.